La Silla Turca IndexQUÈ ÉS LA SILLA TURCA?la Silla Turca discografiaLa Silla Turca WorksLa Silla Turca Col#laboracionsLa Silla Turca BlogLa Silla Turca ContactoLa Silla Turca Social MediaLa Silla Turca en CatalàLa Silla Turca en Castellano
QUÈ ÉS LA SILLA TURCA?
Elevadores EBAM

"Tot objecte és susceptible d'esdevenir instrument musical. Els instruments que veiem a les mans dels músics, aquells que es poden adquirir a les botigues, son una versió sofisticada i molt elaborada d'un instrument molt més rudimentari, primari, ancestral. Les pedres, pals, canyes, la sorra, l'aigua o les fulles dels arbres, els hem de veure com a instruments bàsics, i si som capaços d'escoltar-los, estarem preparats per entendre realment què és la música"

 

Soc Carles Collado. Vaig néixer a Barcelona el 1974.

Encara que bàsicament em considero músic auto-didacta, vaig fer classes de guitarra per millorar tècnica i estil, així com classes d'harmonia i llenguatge musical.

 La Silla Turca és un projecte musical que neix el 2003, coincidint amb la meva arribada al Baix Montseny.
Aquesta data no és una casualitat. Fins llavors actuava bàsicament com a guitarrista rítmic, tocant en diverses bandes locals, però aquest rol i la manca de llibertat creativa, feien que la meva relació amb la música fos del tot convencional i estereotipada; quelcom que no m'aportava el que jo estava cercant personalment.

Necessitava d'alguna manera, donar un nou aire, un nou impuls, i trobar la manera que aflorés tot aquest univers amagat en el meu interior.

Adquireixo equips de gravació semi-professional, nous instruments i electrònica. Aquest fet marca un punt d'inflexió en el meu desenvolupament musical, ja que inicio oficialment el meu projecte personal, plantejant-me una visió molt més personal, allunyant-me dels convencionalismes, dels camins masegats, i les regles imposades. 

Des de llavors he composat desenes de peces, provant combinacions, sons, efectes, cercant els estils i fórmules que marquen el meu segell. La marcada influència dels estils instrumentals que escoltava durant la infantesa, la meva curiositat i interès en les músiques minoritàries, fora dels circuits comercials, juntament amb la meva creativitat, m'han anat empenyent a entrar en terrenys musicals menys convencionals, i on he anat trobant part del meu refugi creatiu.

He treballat en la composició i producció, principalment, de música instrumental, i particularment, de música ambiental, amb un estil minimalista i líric. Tanmateix he treballat en la composició de música conceptual i experimental, treballant amb la transformació del so dels instruments amb que composo, i també amb la incorporació d'elements naturals com pedres o l'aigua, que m'han ajudat a nodrir algunes de les meves composicions, creant noves textures, imaginant noves atmosferes.

" La observació és una eina fonamental per a la creació. Observació sobre qui comparteix un projecte amb tu, observació de l'entorn, observació de les emocions pròpies i les alienes..."

 

Elevadores EBAM

 

Cookies Politica de privacidad y Avisos Legales Disseny & Powered by LMVweb © 2002-2022 - Twenty Anniversary

 

Projecte musical, compositor, productor

discografia, La Silla Turca

musica conceptual, experimental

sota la palmera